Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Dr. Gász Marianna - munkatárs

Dr. Gász Marianna

Gász Marianna vagyok, szenvedélyem az írott szó és az irodalom. Gyermekkoromban a nyaraim nagy részét olvasással töltöttem, így a könyvek észrevétlenül kúsztak be a mindennapjaimba, aminek azóta is részesei. A könyvlistám állandóan bővül, mindig találok olyan regényt, novellás - és verseskötetet, amit feltétlenül el kell olvasnom. Irodalomterapeuta képzésre járok, így az is fontos számomra, hogy másoknak megmutathassam, mit rejt egy olyan csodálatos világ, mint a könyveké. Miért is jó olvasni és mit kaphatunk az írott szó által. A képzésnek köszönhetően egyre több kortárs magyar szerző művét ismertem meg. Tudatosan törekszem arra, hogy a külföldi írók kötetei mellett a könyvespolcomon helyet kapjanak a magyar írók művei is. 

A képet készítette:

https://www.facebook.com/vargamonaphoto

Blog:

https://www.gaszmarianna.com/blog

Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61557896304938

Instagram:

https://www.instagram.com/mariannagasz/

 

 

 

Írásai

Sky S.T.: Emily 2. - Blog

Ebben a kötetben kicsit jobban megismerhetjük a családot. A váltott idősíkokon keresztül az olvasó párhuzamosan ismerhet meg egy-egy helyzetet, illetve az egyes karakterek jellemét és gondolatait.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Blog

Számomra kettős hatása volt a könyvnek, egyrészt irodalomterápiás szempontból rengeteg értékes gondolattal lettem gazdagabb, másrészt a fordulatos cselekmény és a szerteágazó családfa figyelemmel kísérése során jól szórakoztatott. Kedves olvasó, ha szeretnél hasonló élményeket szerezni, nincs más teendőd, mint elolvasni a könyvet.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Instagram

A történet sokrétű, van benne ármány és intrika, luxus és hatalom, könny és fájdalom. A könyv bővelkedik váratlan eseményekben, így az olvasó garantáltan nem fog unatkozni olvasás közben.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Facebook

Az Emily egy fordulatos családregény első kötete. Az írónő váltott idősíkban megírt történettel mesél a szereplőkről és az egymáshoz való felszínes és felszín alatti összefonódásaikról.
Elolvasom

Judith Whimsey: Abban a pillanatban - Blog

Egy hétköznapinak nem nevezhető szerelmi történet bontakozik ki a könyv lapjain. A cselekmény párhuzamos szálon fut az oldalakon, váltott nézőpontból, a női és a férfi főszereplő szemszögéből élhetjük át az eseményeket.
Elolvasom

Judith Whimsey: Abban a pillanatban - Instagraam

Létezik-e a sztárok számára magánélet, élhetnek-e normális életet és milyen az, amikor ebben a hétköznapinak nem nevezhető miliőbe belecsöppen egy könyvmoly. A kötet egy fontos üzenetet is tartogat számunkra: ,,az élet arra való, hogy éljük".
Elolvasom

Judith Whimsey: Abban a pillanatban - Facebook

A könyvben megírt romantikus történeten keresztül bepillantást nyerhetünk a rockzene világágba. Olvasás közben megtapasztalhatjuk milyen az élet a villogó vakuk és a szenzációhajhász cikkek előterében.
Elolvasom

Bódai - Soós Judit: Jövőnek őrzött gondolat - Instagram

A versekre jellemző metaforikus és szimbolikus képek sokasága megteremti az elmélyülés lehetőségét, ugyanakkor, ez a képi világ magában rejti a kellő érzelmi távolságtartást is. Emiatt a kötet versei irodalomterápiás célra is alkalmazhatóak, hiszen a különböző témák, melyek a versekben megjelennek (pl: elmúlás, szabadság, fájdalom, természet, búcsú) alkalmat teremtenek az olvasónak arra, hogy kapcsolódjon a műben megjelenített képeken keresztül önmagához.
Elolvasom

Bódai - Soós Judit: Jövőnek őrzött gondolat - Blog

Számomra ez a homokóra alakzatban foglalt mű magában hordozza a létezést, a kezdettől a végig. A vers első sorában még ,,háborognak" a homokszemek, melyek a képzeletbeli homokóra közepén viszonylagos nyugvópontra jutnak, aztán vesznek egy újabb lendületet, hogy a mű végére mosolyogva és derűsen elcsendesedjenek.
Elolvasom

Bódai - Soós Judit: Jövőnek őrzött gondolat - Facebook

Ez a gyönyörű verseskötet tengernyi érzést és gondolatot rejt magában: elmúlásról, szabadságról, végtelen szeretetről, fájdalomról, a természet szépségeiről, hazafias érzületről, életünket meghatározó eseményekről. A könyv kikapcsolódáshoz is kiválóan alkalmas, de mélyebb gondolatokra is sarkalhat.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! - Blog

A könyv számomra egyik legerősebb mondta: ,,Köszönöm, hogy megtanítottál bízni". Ez a rövid sor magában hordoz egy fontos üzenetet: szeretet és a feltétel nélküli elfogadás.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! - Instagram

Lesz itt minden: szerelem, jelek és eleve elrendelés, családi és kiadói intrikák, kéretlen udvarlók, ,,állati kalandok", mindez humorral megfűszerezve. A könyvből azt is megtudhatjuk, hogy léteznek-e táncoló medvék és szerethető oroszlánok.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! - Facebook

Az első rész egy laza kis felvezető volt arra, amit a második kötet tartogat számunkra. Öveket bekapcsolni, hisz Ditte nyaralni indul Lengyelországba és teszi ezt a tőle már megszokott tornádó szerű stílusban.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! - Facebook

Egy igazán szórakoztató könyvet tart a kezében az olvasó. A cím sejtetni engedi, hogy itt unalomra nem lesz okunk.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! - Blog

Ha felkeltette az érdeklődésedet, hogy milyen egy hurrikán szerű találkozás Dittével és miként alkot egységet a könyv tartalma a borítón szereplő piros ruhás nőalak sziluettjével?! Akkor nincs más teendőd, mint elolvasni a könyvet!
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! - Instagram

A regény bepillantást enged számunkra a könyvkiadás zárt ajtók mögötti világába. Megismerhetjük, hogy az írók élete a dedikáláson és a csillogó partikon túl, sokszor intrikával teli.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! - Facebook

Folyamatos szórakozásunk és figyelmünk fenntartásáról az oldalak előre haladtával Ditte, a regény főhőse gondoskodik. Ditte sikeres író és egy két lábon járó katasztrófa.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz