Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Hajdu-Szundi Alexandra - munkatárs

Hajdu-Szundi Alexandra

Középiskolás korom óta olvasok, előtte a kötelező olvasmányok nem igazán fogtak meg, majd jött Stephenie Meyer és a Twilight saga és teljes mértékben megfertőzött az olvasás szeretetével. 
Az olvasás számomra nem csak egy hobbi a sok közül, hanem egy életérzés. Az olvasás sokszor gyógyír a léleknek, bármilyen hangulatban is legyek, mindig van egy könyv, ami segít kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. 
Sok műfajban olvasok, de leginkább a fantasy, a dark romance, a történelmi romantikus és a II. Világháború témában szeretek elmerülni. Olvasás közben új impulzusok érnek, fejlődök és befogadóbbá válok a világgal szemben. Kikapcsol és szórakoztat, vagy gondolkodásra késztet. 
Az utóbbi időben igyekszem több magyar szerző műveit is elolvasni, hiszen nagyon sok tehetséges írónk van. Hiszem, hogy minden könyvnek lelke van és minden könyv vár valakire. 
Az olvasás mellett, szeretek nagyokat sétálni, nézni a csillagokat és a családommal minőségi időt tölteni. Van egy örökmozgó két és fél éves kisfiam, illetve egy két hetes hercegnőm, valamint egy csodálatos férjem. Belőlük merítek minden nap erőt és tekintek pozitívan a jövő felé. 
Megújulni, fejlődni, tanulni mindig lehet, és ehhez az olvasás, írás is nagyban hozzájárul. Kikapcsolódásként 2023 januárjától könyves blogot vezetek, és hobbiként, képeket szerkesztek az adott műhöz.


Instagram: https://www.instagram.com/lexy_konyv_otthona/
Moly.hu: https://moly.hu/tagok/_lexy_
Blog: https://lexykonyvotthona.blogspot.com/

Írásai

Mia Frances: Vénusz a habokból - Blog

Szívből ajánlom mindenkinek, aki egy kis romantikára vágyik és szeretne kiszakadni a mindennapokból. Ezek a kis szerelmes történetek jólesően, balzsamként simogatják a lelket.
Elolvasom

Mia Frances: Vénusz a habokból - Moly

Rövidsége miatt gyorsan lehet vele haladni, nincsenek üres járatok. A főszereplőket könnyű volt megkedvelni, az eltérő kultúra, hagyomány ellenére is, gyorsan szárba szökkent a szerelmük.
Elolvasom

Mia Frances: Vénusz a habokból - Instagram

Ha hiszel a sorsszerű találkozásokban, ha úgy érzed, hogy nincsenek véletlenek és mindenkinek a csillagokban megvan írva a sorsa, akkor ez a történet neked való. Kedves, aranyos kis léleksimogató, mely jó érzéssel tölti el az olvasót.
Elolvasom

Rebecca Reed: Tizennyolc plusz 1. - Blog

Összességében a Tizennyolc Plusz 1. egy nagyon egyedi és különleges novellás kötet, mely, az emberi kapcsolatokra fekteti a hangsúlyt. Társadalomkritikát tár az olvasó elé és egy baljós jövőképet fest le nekünk, melyben a világ automatizálva lesz és robotok veszik át a helyünket.
Elolvasom

Rebecca Reed: Tizennyolc plusz 1. - Moly

Először is a borító lenyűgöző, egyszerűen vonzza a tekintetet és akaratlanul is magára vonja a figyelmet. A kötet 4 hosszabb, rövidebb történetet mutat be nekünk, melyben az érzelmeken van a hangsúly, az emberi kapcsolatokat vizsgáljuk és egy olyan érzelemmentes jövőkép felé vezet minket az írónő, amiben lehet nem szeretnénk élni.
Elolvasom

Rebecca Reed: Tizennyolc plusz 1. - Instagram

Gondolkoztál már azon, hogy mi történne, akkor, ha a robotok teljesen át vennék az emberek helyét? Eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy soha többé nem kell szingliségre adnod a fejed, mert nem találtad meg életed párját?
Elolvasom

Sky S.T.: Bízz bennem! - Instagram

Kedves, vidám, kalandos történet, mely tele van tanulsággal, önkifejezéssel és önmagunk megtalálásával. Szívből ajánlom mindenkinek aki szerette az első részt, és kíváncsi Lotte életének alakulására és szeretne elmerülni a fekete kontinens gyönyörű tájaiban és a vadon élő állataiban.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily 2. - Moly

A mű olvastatja magát, egy pillanatra sem lehet letenni, mert minden egyes oldalon történik valami, amiről nem szeretnénk lemaradni. Izgatottan várom a történet folytatását, mert igazán csak innen indulnak be az események.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily 2. - Blog

A családregény második része izgalmakban és fordulatokban gazdag, érzelmekkel teli történet. Az egész művet körbeöleli a cselszövés, az intrika.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily 2. - Instagram

Mi történik akkor, ha a több generációra visszamenőleg derülnek ki titkok? Hogy nem mindenki az aminek látszik?
Elolvasom

Sky S.T.: Bízz bennem! - Moly

Összességében az írónő nagyon szépen vezette végig az olvasót a honnan hová jutunkig. Kedves, vidám történet, mely tanulsággal is rendelkezik.
Elolvasom

Sky S.T.: Bízz bennem! - Blog

Az írónő szépen terelgette Lottet az élet útvesztőiben, nem könnyítette meg a dolgát. Namíbiában, Lotte életében elindult egyfajta önmegvalósítás, tanulás és a világ apró csodáinak értékelése.
Elolvasom

Cserni András: A farkasfalka - Blog

Fiatal szerző lévén, egy ennyire egyedi és összetett világot alkotni nem egyszerű feladat, a világépítés és az írásmód egy igazi csoda. Annyira varázslatosan írta meg a szerző az egész történetet, hogy az olvasó szinte kedvet kap arra, hogy a lapok közé ugorjon és részese lehessen ő is a kalandnak.
Elolvasom

Cserni András: A farkasfalka - Moly

A mű olvastatja magát, gyorsan lehet vele haladni, számos kalandnak lehetünk részesei. Az író a párbeszédekre és a szófordulatokra is fokozottan figyelt.
Elolvasom

Cserni András: A farkasfalka - Instagram

A Farkasfalka, a magyar folklór és a kitalált misztikus világ szerelemgyermeke, melynek középpontja hazánk gyönyörű Zemplén - hegységben található, ahol egy ifjú csodafarkas él egy hatalmas farkas falkával. Életét egy ifjú evilági lány forgatja fel, és tiltott románcuk nemcsak saját életük vesztét okozhatja.
Elolvasom

Sky S. T. - Szállj velem! - Instagram

Mindenannyian voltunk egyszer tinèdzserek, mindannyian végig mentünk a hormonoktól megzavarodott agyunk, érzelmi kitörèsein. Vajon mi is hasonló szituációba keveredtünk, mint Lotte? Bármit megtettünk azért, hogy elérjük a cèljainkat? Lázadtunk és egy hurrikán erejével csapatunk le a gyanútlan szülőkre?
Elolvasom

Sky S.T.: Szállj ​velem! - Moly

A cím a mű elolvasása után, nyert igazi értelmet. Hiszen, egy részben utal az ejtőernyősökre, hogy együtt repülnek és ugranak, illetve, rejtett jelentéskènt, metaforakènt is érthetjük , mely Lotte céljának megvalósítására utal, miszerint az „egekbe szeretne repülni.”
Elolvasom

Sky S.T. - Szállj velem! - Blog

Ahogy a fenti idézetben, Frances E. Jensen amerikai neurológus is fogalmaz, a kamaszkor egyenlő a tomboló tengerrel, mely szeszèlyes és kiszámíthatatlan. Lotte, teljes mértékben megtestesíti a mai világ tinèdzserèt, aki 16 évesen már testileg felnőtt, tombolnak az agyában a hormonok, mely olyan szélsőséges dolgokra sarkallja a magát felnőttnek érző kamaszt, amivel képes a legbéketűrőbb embert is kihozni a sodrából.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Blog

Az Emily egy nem mindennapi történet, egy igazi családregény, mely tele van érzelmekkel, vágyakkal, álmokkal, félelmekkel. Az írónő a történeten keresztül, megmutatja, hogy hogyan is működik egy igazi család, ahol mindenkinek lehet véleménye. Megvitatják az élet, a család és a munka apró örömeit, nehézségeit. Együtt örülnek a másik sikerének, és mindig támogatják egymást.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Instagram

Gondoltál már arra , hogy milyen lehet egy hatalmas, gazdag és befolyásos család tagjának lenni? Létezik tökéletes család? Vajon, mi határozza meg a család definícióját? A vér kötelez vagy az csak egy elenyésző tényező?
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Moly

Első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó. Az Emily egy érzelmekben, humorban, titkokban gazdag családregény első része, mely az Asperger család életébe enged bepillantást.
Elolvasom

Soie: Ikerháború - Moly

Senkit se riasszon el a történet rövidsége, hiszen az írónő kellőképpen gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű információval és cselekménnyel árassza el a kedves olvasót. Az Ikerháború egy kellőképpen izgalmas krimi, melyben egy ikerpár egyik felének a bosszúhadjáratát és önmaga megtalálását követhetjük nyomon. A mű tele van mély érzésekkel, erőszakkal, titkokkal és árulással.
Elolvasom

Soie - Ikerháború - Instagram

Te mit tennèl, ha egyszer újra látnád a szètszakadt családod tagjait? Mit tennél, ha a másik feled az èletèèrt küzdene? Elmennèl a végsőkig, csak, hogy igazságot szolgáltass? Vajon, mennyit ér az életed, képes lennél mindent feladni, ha az érdekeid úgy kívánják?Megtudnád bocsájtani a megbocsájthatatlant?
Elolvasom

Soie - Ikerháború - Blog

A történet, számomra azért is volt érdekes és kiemelkedő, mert nekem is van egy ikertestvérem, és teljes mértékben át tudtam érezni Zoey lelki vívódásait, a bosszúszomját, azt az erőt, ami folyamatosan hajtotta előre, hogy igazságot tegyen és az ikerfivère végre szabad lehessen.
Elolvasom

Hári Tamás: Véres torkú angyalok - Moly

A legnehezebb olvasmány, talán a címadó Véres torkú angyalok voltak, mely egy erős, mindent látott és átélt férfinak is, képes lenne könnyfátyolt varázsolni a szemei elé. Ahogy a fülszöveg is figyelmeztet, ez a kötet, tényleg nem való mindenkinek. Ha elég erősnek érzed magad, vágj bele nyugodtan, de biztos lehetsz benne, hogy utána sokáig veled fog maradni.
Elolvasom

Hári Tamás: Véres torkú angyalok - Instagram

A háborúnak egyáltalán lehetnek győztesei, hiszen mind a két oldalon vannak bőven vesztesègek. Vajon, a győztes oldal tényleg győztes? A túlélők szerencsésnek mondhatják magukat? Meddig mennél el a cél érdekében? Képes lennél levetkőzni emberi mivoltodat? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a szerző ebben a novellás kötetben 8 különböző életút bemutatásával.
Elolvasom

Hári Tamás: Véres torkú angyalok - Blog

A Véres torkú angyalok egy novellás kötet, mely a Prológussal együtt 9 történetet tartalmaz. A kötet rövidebb - hosszabb novellákat foglal magába. A történetek külön önálló életutakat mutatnak be, melyeknek megvan a maguk hőse, túlèlője, negatív karaktere.
Elolvasom

Noah Noé Noir: Natasa öröksége - 1. felvonás - Blog

Noah Noé Noir szerző a Natasa öröksége című művèvel egy igazi hamisítatlan maffia törtènetbe kalauzol el minket, ahol minden percben elsül egy fegyver és mindig a hátad mögé kell nézni. Itt semmi sem fekete vagy fehér, és még véletlenül se hozzunk elhamarkodott következtetéseket, mert az író kellőképpen gondoskodik arról, hogy meglepetésből és csavarból ne legyen hiány.
Elolvasom

Noah Noé Noir: Natasa öröksége - 1. felvonás - Moly

Első történetem az írótól, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. A mű egy ízig vérig hamisítatlan maffia történet, amely tele van erőszakkal, brutálissal és obszcén nyelvezettel.
Elolvasom

Noah Noé Noir: Natasa öröksége - 1. felvonás - Instagram

Aki szereti az eseménydús történeteket, és szeretne elmerülni egy különlegesen veszélyes világban, akkor bátran vágjon bele a Natasa örökségébe, nem fogja megbánni.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz