Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Nagyköveteink

dr. Palkó Zsolt

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának klímavédelmi és zöld városfejlesztési főtanácsadója. A fenntartható fejlődés elkötelezett híve, számos környezetvédelmi project vezetője és támogatója.
Bővebben róla: dr. Palkó Zsolt

K. Kormos Noémi

Mindig is szívügyem volt a szép magyar beszéd és az olvasás megszerettetése a gyerekekkel. Egy jó könyv egyszerre tanít, szórakoztat, elgondolkodtat
Bővebben róla: K. Kormos Noémi

Kakucsi-Csernák Zoltán

Príma és Dürer Díjas Festőművész
A hetvenes évek derekán, egy csodás tavaszi délelőttön május első vasárnapján, „Anyák napján” láttam meg életem első napsugarait. Mint generációm szinte minden tagjának, úgy az én életemet is (az általános, mindenkinek ugyanaz és abból pontosan ugyanannyija is van) az uniformizált középszer igyekezett meghatározni s, mint ilyen „uniformizálásra szánt„ generáció, szerencsés utolsóként még ismerhettük/ ismertük a mai digitális vívmányok, eszközök nélküli életet, világot.
Bővebben róla: Kakucsi-Csernák Zoltán

Kovács Ágnes

Édesanyámtól örököltem a könyvek iránti szenvedélyem. Gyerekkorom óta töretlen. Ráadásul, hogy hazai íróktól olvashatok, az plusz jó érzést ad. Nem mellesleg segíthetek is, támogathatok is. Ez nagyon jó érzés számomra.
Bővebben róla: Kovács Ágnes

Martinecz Andrea

Mindig szerettem olvasni. 10-es / 20-as éveimben betűrendes naplót vezettem arról, hogy mely könyveket olvastam már ki. Szükségem volt rá, hogy színes világ épüljön fel bennem. Mert a világ, olyan amilyennek látjuk, és az belülről fakad. Az olvasás nem mehet ki a divatból, mert akkor nem lenne ami szélesítse a képzelőerőt, a fantáziát, az álmodozást és ábrándokat.
Bővebben róla: Martinecz Andrea

Nemere István

Az emberiség eddigi legnagyobb találmánya nem a kerék vagy a tűz vagy az elektromosság, hanem egy szellemi termék: az írás, a betűvetés, az olvasás felfedezése volt. Akik ezt nem becsülik, nem is tudják, mit veszítenek.
Bővebben róla: Nemere István

Sövegjártó Áron

Színművész vagyok. Az én feladatom, a mi feladatunk, hogy megmutassam, hogy igenis ma is létezik minőségi szórakoztatás, kulturális érték, amit megérezve, meghallgatva, elolvasva az ember több lesz, mint mielőtt találkozott ezzel az értékkel.
Bővebben róla: Sövegjártó Áron

Vásárhelyi Emese

A magyar könyv és írója, kultúránk őrzője, művelője és hagyományozója is egyben, és mint ilyen, identitásunk elemi része. Vagyis olyan kincs, amit a maga kiemelt helyén kell értékelni, óvni, támogatni és gyarapítani.
Bővebben róla: Vásárhelyi Emese