Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!
A fenti képek rákattintva nagyobb méretben, lapozható galériában nyílnak meg

Hüttner Szilvia

Az eredeti szakmám szőlő-gyümölcs termesztő és néhány évig kertészként dolgoztam. Az irodalomhoz való kötődésem elsősorban az olvasás szeretetében gyökerezik. A véletlen úgy hozta, hogy a húszas éveimben a FSZEK egyik fiókkönyvtárba kerültem dolgozni és azóta is könyvtárosként dolgozom. Több, a könyvtár szakmához kapcsolódó képzést is elvégeztem (könyvtárpedagógia-tanár - JGYPK, biblioterapeuta - PTE). 
Könyvtárpedagógusként kiemelt feladatomnak tartom a gyerekek olvasóvá nevelését. Fontosnak vélem, hogy már egészen kicsi korban megszerettessük velük az olvasás élményét mondókákon, verseken, meséken keresztül. A biblioterápiás képzésen megtanultam az irodalommal egy kicsit másképp foglalkozni, másképp nézni a szövegekre. Hiszem, hogy az írásoknak megvan az az erejük, hogy átsegítsenek nehezebb, lelkileg megterhelő időszakainkon - akár olvassuk, akár írjuk azokat.  
Olvasmányok tekintetében az utóbbi években, túlnyomóan kortárs szépirodalmat olvasok, többnyire magyar szerzőket. 
A magyar könyv is magyar termék mozgalom első éves születésnapi rendezvényén, 2024 júniusában vehettem át a tiszteletbeli nagyköveti címet, amelyet ezúton is hálásan köszönök és igyekszem a mozgalmat a lehetőségeimhez képest teljes mértékben támogatni.

 


Ugrás az összes nagykövethez