Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

A mozgalomról

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom  a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

A mozgalom elindítója: Sky S. T. Dél-Afrikában élő magyar származású írónő valamint a Helma Kiadó, aki magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek kiadására specializálódott.  

Mi a mozgalom célja?

Miért van szükség erre a mozgalomra?

A rendszeresen olvasók tábora egyre szűkül és egyre öregszik 

A legaktívabb olvasói csoport a 45-60 közöttiek, 50%-a szinte kizárólag nyomtatott terméket olvas mivel az e-könyvek és hangos könyvek áfája még mindig 27% valamint nincs megfelelően promotálva az ekönyvek és hangoskönyvek használati lehetősége. 


 

Beszámolók

Hol tartunk? Merre haladunk?

2024-03-22

Tovább a beszámolóhoz: Hol tartunk? Merre haladunk?

Legyél te is író! pályázat pénzügyi beszámolója

2023-10-03

Tovább a beszámolóhoz: Legyél te is író! pályázat pénzügyi beszámolója

Az első 4 hónap eredményei

2023-08-20

Tovább a beszámolóhoz: Az első 4 hónap eredményei

Alapítók

Dvariecki Bálint

Alko-Soft non-profit betéti társaság ügyvezetője Helma Kiadó vezetője A magyar könyv is magyar termék mozgalom társ-alapítója

Tovább róla: Dvariecki Bálint

Sky S. T.

Író, A magyar könyv is magyar termék ötletadó társ-alapítója Szeretném ha a magyar szerzők és műveik nagyobb ismertségnek örvendhetnének. Ha jobb marketinget, több elismerést de legalább biztatást kaphatnának

Tovább róla: Sky S. T.

Munkatársak

Pálinkás Angéla

Sajtóreferens Pálinkás Angélának hívnak, 29 éves vagyok. Budapesten élek. Szívügyem a magyar könyv is magyar termék mozgalom, amelynek szinte a kezdetek óta a részese vagyok.

Tovább róla: Pálinkás Angéla

Angi könyvesblogja

Tavaly nyáron létrehoztam a saját könyves blogomat, mely az Angi könyves blogja néven fut. Szeretek értékeléseket írni és az aktuális regényhez képeket készíteni.

Tovább róla: Angi könyvesblogja

Könyvek Birodalma

Könyvek Birodalma Dóri Dóri vagyok. A moly.hu oldalon igyekszem mindig jól feltüntetni, mikor mit olvasok.

Tovább róla: Könyvek Birodalma

Szabin A. Szabolcs

Szabin A. Szabolcs álnéven élem írói, költői és blogger mindennapjaimat. Ez a név sokmindent elmond rólam: a nyugati, latin Szabin és a keleti, ősmagyar Szabolcs találkozása, összefolyása az A kapun keresztül. Írásaimban is gyakran visszatérő téma az ősi keleti, és modern nyugati világ találkozása. Azt hiszem, én magam is ilyen vagyok.

Tovább róla: Szabin A. Szabolcs

Menyhei Mónika

Eleinte csak külföldi írók könyveit olvastam. Egy trauma után 2016 nyarán rátaláltam az első magyar író által írt könyvre, ami meg is fogott. Ezután kezdtem el felváltva olvasni magyar és külföldföldi írók műveit. 2016 decemberében részt vettem az első magyar írók által szervezett eseményen, ez indított el az utamon

Tovább róla: Menyhei Mónika

Gréczi Nikolett

Azt hiszem, egy élet is kevés ahhoz, hogy mindent elolvassunk, amit szeretnénk, de minden egyes történet által többek leszünk.

Tovább róla: Gréczi Nikolett

Nagy Dóra

Útkeresés örökös időhiánnyal a nyomomban. Röviden így jellemezném magam. Hobbyként élem meg a betűvetést és falást, mely gyermekkorom óta az életem része kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Édesapámtól kaptam az írás szeretetét, aki költőként fejezi ki a benne lakozó érzéseket, édesanyámtól pedig az olvasásét, akit kislány koromban mindig könyvvel a kezében láttam megpihenni.

Tovább róla: Nagy Dóra

Faragóné Rédei Judit

Judit vagyok, könyvmoly. Mióta megtanultam olvasni, azóta rajongok a könyvekért, és a könyvtárakért. A gyerekkorom nagy részét a könyvtárban töltöttem. A kötelező olvasmányokkal hadilábon állok.

Tovább róla: Faragóné Rédei Judit

Hajdu-Szundi Alexandra

Középiskolás korom óta olvasok, előtte a kötelező olvasmányok nem igazán fogtak meg, majd jött Stephenie Meyer és a Twilight saga és teljes mértékben megfertőzött az olvasás szeretetével.

Tovább róla: Hajdu-Szundi Alexandra

Tézsla Enikő

Gyerekkorom óta olvasok, a könyvek szeretetét édesanyámtól örököltem. Az olvasás mindig fontos szerepet játszott az életemben, gimiben irodalom fakultációra jártam, majd egyetemen a diplomamunkám témája a digitalizáció hatása volt az olvasási szokások alakulására.

Tovább róla: Tézsla Enikő

Zsobrák Fanni

Zsobrák Fanninak hívnak, 17 éves vagyok. Egy zalai kis faluban élek Zalaegerszegtől nem messze. 13 éves korom óta írok verseket és prózákat. Jelenleg esti gimnáziumban tanulok, illetve humán pályára készülök.

Tovább róla: Zsobrák Fanni

Ryah Black

Emlékszem, hogy a Rómeó és Júlia volt az, ami meghozta az áttörést. Nagyon szerettem azt a régi, sokak által ódivatúként csúfolt művet. Visszagondolva ez indított el a könyv imádatom útján. Onnantól kezdve kerestem a nekem megfelelőeket és minden témában olvastam.

Tovább róla: Ryah Black