Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!
A fenti képek rákattintva nagyobb méretben, lapozható galériában nyílnak meg

Nemere István

Nemere István elég idős már ahhoz, hogy tudja: az emberiség eddigi legnagyobb találmánya nem a kerék vagy a tűz vagy az elektromosság, hanem egy szellemi termék: az írás, a betűvetés, az olvasás felfedezése volt. Akik ezt nem becsülik, nem is tudják, mit veszítenek.

Mint írónak, természetesen neki is a legfontosabb, hogy olvassák, amit írt. De talán legalább ennyire fontos, hogy ne vesszen el az a nemzedék, amely ma még olvas. Sőt, a leírt "még" szó ellenére is hiszi, hogy nem kell folyamatosan és állandósuló csökkenéssel számolni. A könyv, az írott szöveg nem veszhet el, míg vannak betűvetők, akik érdekes, mások számára is fontos dolgokat öntenek át az elméjükből a betűk világába.

Ezért tartja fontosnak azt is, hogy ne üljünk ölbe tett kézzel és várjuk, mi fog történni. Minden gyereket meg kell tanítani nem csak olvasni, de megszeretni is azt a dolgot. Minden kedvét szegett felnőttnek meg kell mutatni újra, hogy van értelme, helye az olvasásnak az ő életében is. Minden tudás a könyvekben rejlik, nem a számítógépek világában. Amit leírtak, kinyomtattak, a kezünkbe adtak, az kevés kivétellel olyan érték, amit nem hagyhatunk veszni. 2023 tavaszán.


Ugrás az összes nagykövethez