Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Kovács Ágnes - munkatárs

Kovács Ágnes

Kovács Ágnes vagyok, blogger. A magyar könyv is magyar termék nagykövete.

Sok bántás ért az életemben mert hallássérült vagyok. Azt gondoltam, talán megpróbálhatom a blogger munkát, hogy menne-e nekem. S itt vagyok, szeptemberben lesz 6 éves a blogom.

Öt éve indítottam el a könyves blogomat.

Akkor Magyar Szerzők Könyvei Blog néven indult, mára Hungarybooks lett.

Tavaly egyesült az Egy Hallássérült Lány Blogjával. Ez személyes blog a facebookon. Ez is én vagyok.

Régóta szerettem volna, hogy egyben legyen, de ez idáig nem mertem ezt meglépni. Szerintem jó döntés volt.

Édesanyámtól örököltem a könyvek iránti szenvedélyem. Gyerekkorom óta töretlen. Ráadásul, hogy hazai íróktól olvashatok, az plusz jó érzést ad.

Nem mellesleg segíthetek is, támogathatok is. Ez nagyon jó érzés számomra.

 

2017 óta támogatom a hazai írókat.

Szeretek ezzel foglalkozni, úgy gondolom, kell is beszélni róla, róluk, bemutatni az olvasóinknak, hogy igenis vannak tehetséges hazai írók.

Sőt!

Jobbak, mint a külföldi szerzők.  
 

Céljaim

Szeretném mindenkihez eljuttatni a hazai írókat, a világ minden tájára. Ezért vágtam bele insta-tiktok könyves videózásba, idézetek gyártásába instára, tiktokra.

Igyekeztem minél több olyan felületet, csoportot létrehozni ahova felteszem a könyveket, hogy minél többen lássák, olvassák.

Emellett kézműveskedem. Hobbim, a munkám is egyben. Sajnos számos más betegségem miatt nem tudok elmenni dolgozni, viszont jó a kézügyességem, így született ez a megoldás: kézműves munkákat vállalok. Kötök sapkát, horgolok kendőt, harangot, hópelyhet, takarót. Szeretem, mert kikapcsol, ahogy az olvasás is. Ezt pedig szüleimtől örököltem.

Ezzel a munkával egészítem ki a kevéske juttatást amit kapok. De még ebből is előszeretettel vásárolok könyveket, hogy ezzel is támogassam a magyar szerzőket.  
 

Miért is vállaltam, hogy A magyar könyv is magyar termék mozgalom nagykövete leszek?

Egy percet sem gondolkodtam ezen, szívesen segítek és örömmel támogatok egy ilyen szuper kezdeményezést. Örülök, hogy létrejött és benne lehetek. Köszönöm!

Szeretnék még többet segíteni az hazai íróknak. Többet adni, több lehetőséget nyújtani számukra, hogy minél szélesebb körben megismerhessék őket.

Bármennyire is kicsi ez az ország, rengeteg tehetséges író van, akik a siker kapuján állnak. Segítsünk nekik belépni rajta!

 

Ahol elérhető vagyok.:

Csoportjaim:

Tiktok

Facebook

Írásai

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Lione Stanislav

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Lione Stanislav írónőt, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Urbán Erika

Tudtad-e? rovatomban Urbán Erika írónő hét érdekességet osztott meg velünk. Írónőnek Helma kiadó gondozásában jelent meg Jegyzőkönyvezve novellás kötet.
Elolvasom

Augusztusi ajánló az A magyar könyv is magyar termék mozgalom szárnya alatt

A magyar könyv is magyar termék mozgalom újabb hat könyv megjelenését osztotta meg a velem, blogommal. Hat könyv, hat magyar szerző,MKTM mozgalom logójával.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Hanna J. Nagy

Ismerjük meg a szerzőket! rovatomban felkértem Hanna J. Nagy írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Dömötör László

Író 7 érdekességet küldött be nekem, és ezt blogomon fogom nektek bemutatni
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! K.Kormos Noémi

Az írónő igencsak sok oldalú, útikönyvet ír, szakácskönyvet. Nemrégiben Helma Kiadónál megjelent Roxy kutya naplója című könyve. Mely követte a második kötet is a Roxy kutya naplója-második neki futásra
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Alyona Crower

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Alyona Crower írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a meseírókat! Kemendy Júlia Csenge

Ezúttal Kemendy Júlia Csengét kérdezgettem, akinek Az Anyacsalogató Hadművelet című mesekönyve jelent meg a Napkút Kiadónál
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Bódai-Soós Judit

Következő Tudtad-e? rovatomban Bódai-Soós Judit írónő hozott 7 érdekességet a blogomra. Irónő egyszerre író, költő és pedagógus.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, K. Kormos Noémi

Ezúttal K. Kormos Noémi 7 érdekességét hozom nektek. Az írónőnek Roxi kutya naplója c. könyve jelent meg Helma Kiadónál
Elolvasom

Emberek a borítók mögött rovat, Pető Fanni Fay

Ezúttal Fay-t, avagy Pető Fannit kérdeztem a borítótervezésről, aki Helma Kiadó e-könyv borítóinak egy részét alkotja, illetve lelkes támogatója A magyar könyv is magyar termék mozgalomnak
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Garajszki Rozika

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Garajszki Rozika írónőt, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Radics Renáta

Radics Renáta meseírónő és költő, gyermekverseket ír. Renáta is megosztott hét érdekességet a Tudtad-e? rovatomban.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Jenei András

Ezúttal Jenei András 7 érdekességét hozom nektek. Azt hiszem kedvem támadt az íróval interjút készíteni. Nagyon érdekes dolgokat osztott meg nekünk.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Párkányi Zoltán

Felkértem Párkányi Zoltán írót, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Sky S.T.

Ezúttal Sky S. T. írónő hét érdekességét osztom meg veletek. Ha író/szerző vagy, és szívesen vennél részt
Elolvasom

A magyar könyv is magyar termék mozgalom által megjelent könyvek júliusban

Helma Kiadó júliusi újdonságai, mely MKMT mozgalom által jelentek meg a könyvek. A könyvek borítóin látható a mozgalom logói.
Elolvasom

Tudtad-e? Cserni András

Tudtad-e? rovatom folytatódik itt a blogomon, Cserni András íróval, akinek első kötete Smaragd Kiadónál jelent meg A farkasfalka címmel. Ráadásul elnyerte 2022-es Smaragd díját
Elolvasom

Tudtad-e? rovat, Hári Tamás

Az írónak Helma Kiadó gondozásában megjelent novellás kötete ekönyvként, Véres torkú angyaglok címmel.
Elolvasom

Tudtad-e? Garajszki Rozika

Garajszki Rozi írónő hét érdekességét osztom meg veletek. Írónőnek eddig négy kötete jelent meg a Holnap Magazinnál.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Hári Tamás

Felkértem a Hári Tamás írót, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Cserni András

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Cserni András írót, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Interjú a MKMT egyik alapítójával, Dvariecki Bálinttal. Legyél te is író!

Ezúttal meseíró pályázattal kapcsolatosan szeretnék kérdezni tőled. Hisz nem is olyan sokára véget ér a nevezés. Ez alkalomból szeretnék veled erről beszélgetni.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Andy Saturday

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Andy Saturday írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Dömötör László

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Dömötör László írót, hogy meséljen kicsit magáról és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Párkányi Zoltán: Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság (Kakasvári történetek 1.)

Kiváló detektívregény. Nagyon tetszett a stílus, könnyen olvasható történet. Az e-könyvet, nemcsak DiBooknál, de Helma Kiadónál is beszerezhető
Elolvasom

Interjú - A magyar könyv is magyar termék mozgalom

Miután hivatalosan is elstartolt a mozgalom, ez alkalomból megkértem Sky S.T. írónőt és Dvarieczki Bálintot, a Helma kiadó vezetőjét, hogy mint alapítók, meséljenek kicsit a mozgalomról.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Pfeiffer Gábor

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Pfeiffer Gábor írót, hogy meséljen kicsit magáról, és a könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Sky S. T.

Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek Vigyázat! Jövök! és az A szomszédom egy jó pasi című e-könyve jelent meg.
Elolvasom

Sky S. T.:Vigyázat! Jövök!

Abszolút a legnagyobb kedvencem lett. Egyszerűen élveztem, nagyokat nevettem. Imádom! Aki szereti a humoros könyveket, akkor ezt szívből ajánlom.
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a meseírókat! Kőszegi-Arbeiter Anita

Ezúttal Kőszegi-Arbeiter Anitát kérdezgettem, akinek hat mesekönyve jelent meg a MeseRóka Kiadónál
Elolvasom

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Ria Anne Donovan

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem a Ria Anne Donovan írónőt, hogy meséljen kicsit magáról és a könyvéről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet.
Elolvasom

Könyvtrailer 3.rész Dömötör László

Következő könyvtrailer pedig Dömötör László eddig megjelent két kötetéről A hold hőseiről hozok nektek trailert.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz