Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Menyhei Mónika - munkatárs

Menyhei Mónika

Menyhei Mónikának „Moncsinak” hívnak. 31 éves vagyok. Felvidéken azaz Szlovákiában élek egy határhoz közeli kis magyar faluban, Bényben. Szeretem a verseket és a regényeket is egyaránt. 13 évesen kezdem el verseket írni, amatőr szinten. Igazi áttörés számomra 2011-ben történt, ugyanis akkor csöppentem bele visszavonhatatlanul. 

Eleinte csak külföldi írók könyveit olvastam. Egy trauma után 2016 nyarán rátaláltam az első magyar író által írt könyvre, ami meg is fogott. Ezután kezdtem el felváltva olvasni magyar és külföldföldi írók műveit. 2016 decemberében részt vettem az első magyar írók által szervezett eseményen, ez indított el az utamon. Azon az úton, hogy szeretnék a Magyarországon élő magyar íróknak segíteni és népszerűsíteni. Eleinte csak moly.hu-n értékeltem a könyveiket, később Facebook oldalamon is. Sokszor hosszú posztokba fejtettem/fejtem ki a véleményemet a hazai irodalomról, annak fontosságáról. A magyar írók, költők, borítótervezők, könyvkiadók és többiek munkájáról. 

Sosem gondoltam arra, hogy blogolhatnék. Nem voltak ilyen terveim. Nekem fontosabb volt az, hogy valahogy támogassam őket. Aztán 2020-ban jött az ötletem, hogy csinálhatnék egy csoportot, ahol az írók és az olvasók egy közösség lehetnek. Így született meg a Beszélgessünk az írókkal csoport. Ez volt 2020 májusa. 2020. augusztus 1-jén csatlakoztam Kovács Ági biztatására a Magyar Szerzők Könyvei Magazinhoz. Ekkor kezdtem el a blogolást. Sokat tanultam ott. 

Idén januárban pedig elindítottam saját blogomat is a Valósággá vált álom címmel. Hiszen 3 év alatt a részemmé vált ez a világ. És úgy gondoltam önállóan is kipróbálom magam.

Moly.hu: https://moly.hu/tagok/moncsi22 
Facebook: https://www.facebook.com/monika.menyhei/ 
Instagram: https://www.instagram.com/moncsimenyhei/ 
Tik-tok: https://www.tiktok.com/@moncsi19920416 
Blog: https://valosaggavalt.blogspot.com  

Írásai

Noah Noé Noir: Kiyoshi és Chloé

Nagyon szeretem a fantasy regényeket, mert azok elvisznek minket egy másik világban. Ebben a regényben nem csak egy másik világot mutat be az író, hanem egy másik országot is, szokásaikkal és életstílusukkal együtt. Látni, hogy sok mindennek utána járt.
Elolvasom

Ria Anne Donovan 5 Tény, amiért érdemes olvasni tőlem

Ennek a cikksorozatnak az lesz a lényege, hogy a szerzők/írók/költők 5 pontban írják le az olvasóknak, hogy miért is érdemes olvasni tőlük.
Elolvasom

Sky S.T.: A szomszédom egy jó pasi!

Norában egy tökös, belevaló csajt ismerhetünk meg, akivel mindig történik valami, és nem unalmas az élete. Az írónő rajta keresztül ismerteti meg az olvasóval a humoros oldalát, de ezek mellett nagy szenvedélyét, a repülést is.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! értékelése

Amikor első pár oldalon túl voltam, a fejem ráztam és a hasam fogtam a nevetéstől. Azt gondoltam, ilyen nincs, ezt a nőt, Dittet nem szabadna egyedül még a wc-re sem kiengedni.
Elolvasom

Sky S.T.: Lotte elveszti a szüzességét értékelése

Sokan azt mondják, hogy a nevetés sok mindenre gyógyír. Így örülök, hogy sikerült egymásra találnunk a könyvvel. Hiszen úgy tartja egy mondás, hogy nem csak az olvasó talál rá a könyvre, hanem a könyv is az olvasóra.
Elolvasom

K. Kormos Noémi: Roxy kutya naplója: Második nekifutás értékelése

Az írónő fogalmazása könnyed és érthető. Humoros és hétköznapi. Mégis ad valami pluszt az egésznek.
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi! értékelése

Azt tudjuk, hogy az élet nem csak móka és kacagás. Ez ebben a regényben be is bizonyosodik.
Elolvasom

Ryah Black: La Nostra Famiglia értékelése

A regény könnyen olvasható. Egyszerű szavak mellett a mai fiatalok által használt és kedvelt szlengek is megtalálhatóak a regényben.
Elolvasom

Sky S. T. : A férjem egy jó pasi (Jó pasi II.)

Sokat nevettem rajta. Jó volt újra találkozni a régi szereplőkkel, és megismerni az újakat, de ez a rész egész más, mint a Szomszédom egy jó pasi.
Elolvasom

Cserni András 5 Tény, amiért érdemes olvasni tőlem

Ezt azért találtam ki, mert egy kis önképet alkothat magáról az író, hiszen nem csak írói, olvasói szemmel is meg kell vizsgálnia a művét. Mi az, amit érdemes kiemelni, ami miatt más, mi az, ami miatt én is szívesen olvasnám a regény.
Elolvasom

Interjú a Helma Kiadó tulajdonosával és az MKMT Mozgalom társalapítójával Dvariecki Bálinttal

Ő sok embernek a példaképe lehetne, mivel temérdek küzdelem által jutott el odáig, ahol most tart. Megmutatta, hogy nincs lehetetlen.
Elolvasom

K. Kormos Noémi: Roxi kutya naplója: Második nekifutás

Ez a regényt leginkább azok értik meg, akiknek van otthon háziállatuk, de azoknak is felejthetetlen perceket nyújt, akiknek nincs.
Elolvasom

K. Kormos Noémi: Roxi kutya naplója: Második nekifutásról írt Facebook poszt

És most, hogy ráakadtunk Picúrral Roxi kutyára és barátaira még szórakoztatóbb az élet. Mivel ezt a könyvet nem csak én de a kiskutyám is olvasta és figyelmesen hallgatta.
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi című könyvéről készített Facebook bejegyzés

A lényeg hogy a könyv érzelmeket képes kiváltani az olvasóból.
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi című könyvéről készített Facebook bejegyzés

- Feleségül akarsz kérni? - Hát, azzal próbálkozom
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi című könyvéről készített Facebook bejegyzés

- Igen, szépségem, egy gyönyörű kisöcsikéd született. - Nagyi, nem lehetne kicserélni hugira?
Elolvasom

Interjú Sky S. T. írónővel

Ő az az ember, aki nem csak nagy szavakat használ, hanem a tettek mezejére is lép, ha kell. Sokaknak jó példakép lehet.
Elolvasom

Sky S. T. : Lotte elveszti a szüzességét (Lotte I.)

Lotte visszahozta nekem a tinédzser éveimet. Néha jót mosolyogtam rajta, néha pedig a fejemet ráztam.
Elolvasom

MKMT Mozgalom Legyél Te is író pályázati díjátadó

A nemrégiben megalakult MKMT Mozgalom, azaz Magyar Könyv is Magyar Termék Mozgalom 2023.9.17-én megrendezte Egerben a Légyél Te is író pályázat nyerteseinek díjátadóját.
Elolvasom

Sky S. T.: Vigyázat! Jövök! (Vigyázat! I.)

Ha egy unalmas hétköznap valami izgalmasra vágysz, ami meg is nevettet, vedd kezedbe eme remeket. Sky S. T.: Vigyázat! Jövök! (Vigyázat! I.) című regénye garantáltan mosolyt csal az arcodra és kikapcsol.
Elolvasom

MKMT Mozgalom avagy a Magyar Könyv is Magyar Termék Mozgalom bemutatása

Egy nemrég indult mozgalomra hívnám fel a figyelmet, az MKMT-re azaz a Magyar Könyv is Magyar Termék mozgalomra. Amelynek célja, hogy segítse a magyar írókat, olvasókat és bloggereket, vagyis inkább kölcsönös együttműködést kínál.
Elolvasom

Sky S. T. : A szomszédom egy jó pasi ( Jó pasi I.)

Sokat mosolyogtam rajta, és megismerhettem egy kicsit az hőlégballonos és ejtőernyősök életét. Emellett kitűnően bemutatja azt is, hogy a családot nem minden esetben a vér jelenti.
Elolvasom

Facebook poszt Sky S. T.: Vigyázat! Jövök! című könyvéről

Ha tényleg könnyesre akarod sírni a szemed a nevetéstől, akkor Sky S. T.: Vigyázat! Jövök! című könyve neked szól. Énnekem már a hasam fáj a sok nevetéstől
Elolvasom

Facebook poszt Sky S. T.: Lotte elveszteti a szüzességét című könyvről

Komolyan mondom rég nevettem ennyit. Azt mondják a nevetés gyógyít, akkor ez a könyv gyógyír minden lelki bajra.
Elolvasom

Előolvasás: Sky S. T. Emily I. ( Asperg család I.)

Ez a családregény tele van fordulattal, ármánnyal, titokkal. De van egy nagyon fontos mondanivalója is, amit sajnos manapság sok család elfelejt, és sok embernek jelent egyre kevesebbet, ez pedig a családi szeretet, összetartozás és megbocsájtás.
Elolvasom

Facebook poszt Sky S. T.: Lotte elveszteti a szüzességét könyvről

Elkezdtem olvasni egy újabb Sky S. T. könyvet a Lotte elveszteti a szüzességet. Hát az első oldalaknál vagyok még csak és sírok a nevetéstől.
Elolvasom

Interjú: Szabó Borkával

Szeretném megköszönni Szabó Borkának, azaz Robin O’Wrightly írónőnek, hogy alávetette magát a faggatásomnak. Szabó Borka nemcsak, mint író van a könyvkiadásban, hanem borítótervező és szerkesztői munkát is végez.
Elolvasom

Előolvasás: Garajszki Rozika: Helga: Akkor is Ő az igazi

Az írónő hozta a szokásos könnyen olvasható stílusát. A regényben a karakterekkel az ember azonosulni tud, mintha kicsit magát látná meg bennük, illetve a szomszédját vagy barátját.
Elolvasom

Interjú P. R. Reena írónővel

Szeretném megköszönni P. R. Reena írónőnek, hogy elfogadta a felkérésemet arra vonatkozóan, hogy interjút készíthessetek vele. Az írónőnek tavaly jelent meg első regénye Megmenteni Viktóriát címmel.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz