Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Nagy Dóra - munkatárs

Nagy Dóra

Útkeresés örökös időhiánnyal a nyomomban. Röviden így jellemezném magam. Hobbyként élem meg a betűvetést és falást, mely gyermekkorom óta az életem része kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Édesapámtól kaptam az írás szeretetét, aki költőként fejezi ki a benne lakozó érzéseket, édesanyámtól pedig az olvasásét, akit kislány koromban mindig könyvvel a kezében láttam megpihenni. Egy határozott kisgyermek anyukájaként, feleségként és dolgozó nőként bújok el a világ elől, amikor írni kezdek. Főként verses meséket és verseket írok, melyekhez az ihletet a körülöttem élők adják. Emellett az általam olvasott könyvek is meghatároznak, úgy érzem, mindegyik ad valamit hozzám, az egyéniségemhez. Eltökéltem, hogy minél színesebb szeretnék lenni, így nyitottan olvasok minden műfajú irodalmi alkotást.
Olvasóimat ugyanerre bíztatva írom könyvajánlóimat: legyünk többek, mint amik az előző sor elolvasása előtt voltunk!

 

Facebook: 

https://www.facebook.com/profile.php?id=61561821632211

 

Moly: https://moly.hu/tagok/dorpis

 

Írásai

Kiss - Horváth Ágnes: Körbeölelni a csillagos eget - Facebook

Már a könyv címe is magával ragadó, és amit benne találunk több tucat léleksimogató alkotás. Olyan hétköznapi dolgokról versel a költő, mint például a holdfény, a csend és a korán kelés.
Elolvasom

Kiss - Horváth Ágnes: Körbeölelni a csillagos eget - Moly

Ahogy egyik versében írja: ,, Nem kellenek nagy dolgok mindig, De a kicsikhez nagyon kell az ember. "Úgy gondolom ez a versrészlet nagyszerűen bemutatja a kötet hangulatát és azt a csodálatos játékosságot, amivel a szerző költeményeit írja.
Elolvasom

Bódai - Soós Judit: Állatsimogató versek - Facebook

Az én személyes kedvencem pedig az Állati kérdések, ami amellett, hogy csoda rímeket tartalmaz, szóviccekben sem szenved hiányt. Egy 3 éves kisfiú és anyukája szívből ajánlja ezt a kötetet minden állatszerető felnőttnek és jószágkedvelő gyermeknek.
Elolvasom

Juhász Judit: Rozmaringkulcs - Facebook

Egy régmúltban játszódó, kalandregényről van szó, amely amellett, hogy visszarepít az időbe, tele van titkokkal, ármánnyal, szenvedéssel és romantikával. A főszereplő nő és családja korát meghazudtolva próbál érvényesülni egy olyan világban, ahol az emberi gondolkodás kimozdíthatatlan a megszokottból.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily 2. - Facebook

Az írónő zseniálisan megalkotott fordulatai, és helyzetmegoldásai miatt olvasás közben folyamatosan azt éreztem, hogy egy pillanatra sem lehet félrevezetni, hiszen minden szónak jelentősége lehet. A könyvben többször megjelenő: ,,mindig az élők számítanak" szófordulat az egész regényre hatással van, ez mozgatja az események főbb vonulatát.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily 2. - Moly

Az Emily után az Emily 2. is nagyszerű kikapcsolódást nyújt a romantikus és izgalmas regények rajongói számára. Elolvasása után semmi másra nem vágyik az olvasó, csak a következő részre.
Elolvasom

Sky S.T.: Emily - Facebook

Egy nem mindennapi család, egy nem mindennapi történet kezdete. Röviden így jellemezném az írónő Asperg-családról szóló sorozatának első kötetét.
Elolvasom

Robin O' Wrightly: Emlékkönyv - Facebook

Két világ találkozása a múltban mindig hatással lesz a jövőre. Ez a megállapítás az, amely leginkább leírja ennek a könyvnek a gondolatvilágát.
Elolvasom

Urbán Sch Erika: Jegyzőkönyvezve - Facebook

Egy rövid, mégis hosszan gondolkodós novellát ajánlanék most. Olyannyira, hogy hetek óta foglalkoztat a mondanivalója és a rengeteg rejtett érzelem, amit kivált belőlem.
Elolvasom

Stephen Harway: A szicíliai lány és a három csapás - Facebook

A főszereplők, Blanca és Claudia története rengeteg mély témát feszeget, ami bár társadalmilag rendkívül megosztó, igenis fontos beszélni róla, vagy akár olvasás közben magunkban helyretenni az ezzel kapcsolatos érzéseinket. Az epizódok előrehaladtával a testi és lelki fájdalmak és örömök hullámvasútjára ülteti az olvasót a szerző, miközben bemutatja Olaszország különböző vidékeit, és az ott élők mentalitását.
Elolvasom

Árián-Szigethy Flóra: A zene mégiscsak kell - Facebook

Az olvasmány könnyen olvasható sorai között szembe tűnik az emberek sokszínűsége, miközben egyre jobban megismerjük a szereplők életét, gondolatait és céljait, és egyre inkább azonosulni tudunk az általuk megélt problémákkal és a boldogságot jelentő, apró pillanatokkal.
Elolvasom

Nádudvarváry Fekete Emma: Örvény és megtisztulás - Facebook

Ez a regény egy rendkívül felkavaró elbeszélés, ami remekül tükrözi a mai felszínes világunkat. Olyan társadalmi problémákra világít rá, amelyek a korunk velejárói. Látszólag négy, átlagos, harmincas barátnő története, de annál sokkal mélyebb, lélektani regény, amely - ahogy a fülszövegben is olvasható - valóban erős idegzetűeknek ajánlott.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! - Moly

Ha romantikus és humoros kikapcsolódásra vágysz, ami elrepít egy olyan világba, ahol minden pillanatban történik valami, mindenképpen olvasd el Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! című regényét.
Elolvasom

Robin O'Wrightly: Második esély - Facebook

Amikor úgy érzed ki kell szakadnod egy rövid időre a mindennapi mókuskerékből, vagy ha a nap végén csak egy kis időd van kikapcsolódni, vedd elő ezt a rövid novellát, garantáltan eltereli a gondolataidat
Elolvasom

Jenei András: Az éjtükrös szelence - Facebook

Egy rendkívüli író, egy rendkívüli könyv. Alig pár órával ezelőtt fejeztem be a kisregényt, de még mindig a hatása alatt vagyok. A szerző horrorisztikus történetének cselekménye hihetetlen mértékben elgondolkodtató, hiszen az események sorozatán keresztül részben betekintést kapunk a saját életébe, megélt élményeibe, és közben a remekül megírt sorok között a hazai történelmünk egy kis szeletét is megismerhetjük.
Elolvasom

Sky S.T.: Vigyázat! Nyaralok! - Facebook

Bár én nem szoktam romantikus regényeket olvasni, mégis teljes nyitottsággal ültem le a könyvvel egy közös utazásra. Az utazás élmény valóban meg is volt, ugyanis - kisebb-nagyobb megszakításokkal - egy nap alatt kiolvastam a könyvet. Mondhatnám, hogy: Vigyázat! Letehetetlen! és ezzel szerintem a legfontosabbat el is mondtam róla.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz