Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Szabin A. Szabolcs - munkatárs

Szabin A. Szabolcs

Szabin A. Szabolcs álnéven élem írói, költői és blogger mindennapjaimat. Ez a név sokmindent elmond rólam: a nyugati, latin Szabin és a keleti, ősmagyar Szabolcs találkozása, összefolyása az A kapun keresztül. Írásaimban is gyakran visszatérő téma az ősi keleti, és modern nyugati világ találkozása. Azt hiszem, én magam is ilyen vagyok. 

Nógrád megyei kisfaluban nevelkedtem, közel a természethez, melyet örökre szívembe zártam. Ennek ellenére a felnőttkor elérésekor úgy láttam, önmagamat csak a fővárosban tudom megvalósítani, így azóta ott élek, annak minden jó  és rossz tulajdonságával összezárva. 
A művészetben vonzó számomra az avantgárd, de minden mást is szívesen megismerek. Gyermekkoromban a Verne féle tudományos-fantasztikus regények hatására éreztem először, hogy írni szeretnék. Azonban az írás még sokat váratott magára, gyermekem megszületése indított el ezen a területen, mivel az apai örömök óriási energiákat szabadítottak fel bennem. 
Nagyon közel érzem magamhoz József Attila költészetét, Verne kalandozós világát, Fekete István természetközeli írásait, de sok kortárs magyar író munkája is magával ragad, írásaikat olvasva nagy kedvenceim is vannak.

Szeretnék még sokat olvasni, és írni, folyamatban lévő regényemet befejezni.

Blog: https://szabinaszabolcs.blogspot.com 
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094618850814&mibextid=ZbWKwL 
Instagram: https://www.instagram.com/szabinaszabolcs 
X (Twitter): https://twitter.com/SzabinASzabolcs 
Moly: https://moly.hu/tagok/szabinaszabolcs 
Google Play: https://play.google.com/store/books/author?id=Szabin+A.+Szabolcs 

Írásai

Goran Episcopus - Robin O'Wrightly: Szentek kis hibával - Blog

A karakterek nagyon eredetiek, mind az írók, mind az írók által a képzeletünk égboltjára festett emberi freskók. Különlegességnek tartom, hogy egy írópáros közös művét tarthattam a kezemben, ahol mindkét írónak komoly szerep jut.
Elolvasom

Goran Episcopus - Robin O'Wrightly: Szentek kis hibával - Moly

Utazás ez, utazás az időben, és utazás az országban. Mégis inkább a lelkünk utazik; és a történelem nyit nekünk kaput.
Elolvasom

Goran Episcopus - Robin O'Wrightly: Szentek kis hibával - Facebook

A szent élet, a szentté válás minden keresztény ember mozgatórugója, cselekedeteinek iránytűje. Nehéz út ez, szenvedéssel kikövezve minden métere, mégis csodálatos.
Elolvasom

Goran Episcopus: Az utolsó illír - Moly

Vajon milyen sors vár a szépséges Bogitára, milyen mondanivalót ültet szívünkbe? Kiderül a könyvből!
Elolvasom

Goran Episcopus: Az utolsó illír - Blog

Kedvenc szereplőm Bogita, akinek megjelenése, ruházata és tevékenysége felébreszti bennünk őseink vérét. Olvasás közben kikapcsolódunk, de tanulunk is: tanulunk a változásról, mely minden nép életét végig kíséri, s rádöbbenünk: mennyire fontos népünk, nyelvünk, történelmünk, hagyományaink ápolása, hogy ne tűnjünk el a történelem süllyesztőjében.
Elolvasom

Goran Episcopus: Az utolsó illír - Facebook

A karakterek eredetiek, hűen tükrözik a kor emberének megjelenését, attitűdjét. A magyarság emberábrázolását különösen eredetinek és izgalmasnak találtam.
Elolvasom

Sky S.T.: Bízz bennem! - Facebook

Mi történik azonban, ha felfedezve a csodáktól és veszélyektől hemzsegő nagybetűs életet, közelgő télként összecsap felettünk a lélek érzelmektől felkorbácsolt hulláma? Hát..... a fecskék ilyenkor elszoktak repülni a napfénytől vidám Afrikába.....
Elolvasom

Sky S.T.: Bízz bennem! - Blog

Nagyszerű olvasnivaló ez minden kamaszlánynak, szülőnek, de a kamasz fiúknak is. A kalandos, szórakoztató, izgalmas és érzelemgazdag karakterekkel felépített történet okulás is egyben minden érintettnek.
Elolvasom

Poór Edit: Égi Jel - Moly

vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. Ne tétlenkedjünk tehát! Most egy különleges apropója is van a dolognak: Poór Edit: Égi jel című verseskönyve garantáltan elvisz minket a szeretet, a vallás mezejére, akár többen is felolvashatunk egymásnak a magukkal ragadó versekből.
Elolvasom

Poór Edit: Égi Jel - Facebook

Nagyon sok éve már, hogy Ézsaiás próféta könyvének 53. fejezete előre vetítette Jézus életét, jóval időszámításunk előtt, és a prófécia beteljesült. Az evangéliumok leírják történetét, majd minden korban irodalmi művek erősítették hitelességét, Loyolai Szent Ignác a középkorból hagyott ránk lelkigyakorlatokat, most pedig kortársunk, Poór Edit foglalta versekbe a hitélet nélkülözhetetlen dolgait. Legyünk bár vallásosak, hittel ismerkedők, vagy csak lelki nyugalomra vágyók, az Égi jel című verseskönyvnek helye van a szívünk könyvtárában.
Elolvasom

Poór Edit: Égi Jel - Blog

Amikor még katolikus hittanórákra jártam, és az imáról beszélgettünk, a plébános arra tanított, hogy az a lényeg: a nap folyamán végig legyen Istenkapcsolatom. Nagy segítségemre volt most ennek gyakorlásában Poór Edit: Égi jel című könyve.
Elolvasom

Szabó Zsófia: Az Én szervezetem - Blog

Apaként mindig is fontosnak tartottam, hogy gyermekemet tanítsam, információval lássam el az emberi test működésével kapcsolatban. Éppen ezért nagy örömömre szolgált, amikor elolvashattam Szabó Zsófia Az Én szervezetm című könyvét.
Elolvasom

Bódai – Soós Judit: Mihaszna kütyük bolygója - Blog

Nem túlzás ma sajnos azt mondani, hogy már nagy a tét. Nagy a tét, amikor termékeket gyártunk, használjuk őket, majd... Majd? Kidobjuk öket? Hová kerülnek? Milyen anyagokat juttatunk az ivóvízbe, az élővilágba, melynek mi is a részei vagyunk? Mérgezve mindent, beleértve magunkat is.
Elolvasom

Sky S.T.: Lotte elveszti a szüzességét - Blog

Az ember megszületik, nevelkedik és felnő: mint a kukorica, ha jó idő van rá. Ja, vagy talán ez nem ilyen egyszerű? Ja, meg különösen lányok esetében nem? Mindenki látott már földön toporzékoló gyermeket, s aki nem tudja, miről van szó, már ráncolja is a homlokát: hát nahát, milyen szülő az ilyen! Nem is sejtik, hogy ez bizony egy dackorszak, mely természetes velejárója a gyermek egészséges fejlődésének.
Elolvasom

Erdős Sándor: Vihar után - Blog

A természet lelkünkben él, virága szívünkben bont szirmot. A fák ölelnek, kunyhójukba invitálnak, ahol szívélyes öregek mesélnek nekünk.
Elolvasom

Goran Episcopus: Forráspont - Blog

A versekben ott vagyunk mi magunk: érzéseink, tetteink, azok minden jó és rossz tulajdonságával
Elolvasom

Ryah Black: Az Alfa lánya - Blog

Misztikum, ódon kastély: már a fülszöveg olvasása garantálta számomra az izgalmakat, de amint az első oldalakon egy küzdelem kellős közepében találtam magam, már biztos voltam benne: itt unalomnak helye nincs! A történet pedig csak vitt egyre messzebbre, mélyebbre a titkok világába, és szinte parázslott a kíváncsiság a különös lények szemében, mikor rám néztek: hogy vajon ki lehetek én?
Elolvasom

Kerekes Ivett: Azután - Blog

Amit megtanultam ebből a könyvből, az az, hogy az életben dönteni kell. Sokszor. Sokszor nem tudjuk, hogy apró döntéseink mennyire fontosak.
Elolvasom

Violet V. Vandor: Óvodás vagyok - Blog

Percek alatt egy mesés világban találjuk magunkat, színes és színezendő aranyos figurák között, akik megalapozzák az alak, forma és szín felismerés minden rejtelmét, a mesebeli jó hangulattal együtt.
Elolvasom

Magdus Melinda: Keserédes méz - Blog

Amikor végre kézhez kaptam a könyvet, és belelapoztam, azonnal az élet ösvényén találtam magam. Elindultam ezen az ösvényen, ahol bár csodás dolgok vártak rám, a nyomomba szegődött egy fekete ruhás alak.
Elolvasom

Radics Renáta: Emlékeim kertjében - Blog

Amikor a Helma Kiadó weboldalán megpillantottam az Emlékeim kertjében című könyv színpompás, virágokkal életre kelő borítóját, szívem azonnal felsóhajtott emlékeim legmélyéről: el szeretném olvasni.
Elolvasom

Donka Krisztina: Lélekhangok - Blog

Napok óta az járt a fejemben, melyik könyv lesz a következő. A következő, amit nem én találok meg, hanem a könyv talál meg engem. Megtalál, és én is megtalálom.
Elolvasom

Sky S.T.: Lotte elveszti a szüzességét - Moly

Az ember megszületik, nevelkedik és felnő: mint a kukorica, ha jó idő van rá. Ja, vagy talán ez nem ilyen egyszerű? Ja, meg különösen lányok esetében nem? Mindenki látott már földön toporzékoló gyermeket, s aki nem tudja, miről van szó, már ráncolja is a homlokát: hát nahát, milyen szülő az ilyen!
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz