Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Tézsla Enikő - munkatárs

Tézsla Enikő

Gyerekkorom óta olvasok, a könyvek szeretetét édesanyámtól örököltem. Az olvasás mindig fontos szerepet játszott az életemben, gimiben irodalom fakultációra jártam, majd egyetemen  a diplomamunkám témája a digitalizáció hatása volt az olvasási szokások alakulására. Kb. 10 éve van e-könyv olvasóm, azóta vegyesen olvasok papíralapon és elektronikusan – mindkettőnek megvannak az előnyei, ami miatt szeretem őket.
Évek óta vezetem Goodreads-en az olvasmány listámat, és tavaly fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék ajánlókat írni az általam elolvasott könyvekről. Ősszel indítottam el bookstagram fiókomat és nagyon élvezem mind az ajánlók írását, mind a kreatív fotózást.
Mindig is mindenevőnek tartottam magam, a műfaj igazából nem számít, amíg a tartalom megfog. Szeretem a fantasyt, a sci-fit, a krimit, a romantikus és családregényeket, az ifjúsági irodalmat, de bármikor olvasok kortárs szerzőtől is. És azoknak a táborát gyarapítom, akik szerették a kötelező olvasmányokat.
Az idei évre az egyik célkitűzésem az volt, hogy több magyar szerzőtől olvassak, ezért is nagyon örülök, hogy részt vehetek a mozgalomban és lehetőségem lesz népszerűsíteni a hazai szerzőket.


Instagram: https://instagram.com/olvasook
Moly: https://moly.hu/tagok/t_eni

 

Írásai

Erdős Sándor: Szellemek árnyéka - Instagram

A talpraesett nyomozó elindul hát, hogy megoldja az ügyet, teszi mindezt jókora adag humorral megáldva, amitől nagyon élvezetessé válik a könyv. És ugyan a nyomozás jóval tovább tart és sokkal szövevényesebbé válik végül, mint amire élelmes nyomozónk eredetileg számított, az olvasó nem marad válaszok és száraz szem nélkül, mire a könyv végére ér.
Elolvasom

Erdős Sándor: Szellemek árnyéka - Moly

Olyan részletesen bemutatásra kerül a táj, hogy sokszor úgy éreztem, nem is a rovinji tengerparton fekszem, hanem Huba mellett kutyagolok a Nyáras sziget felé a nádassal szegélyezett holtágnál. Végig izgalmas a történet, és ahogy halad előre a nyomozás és Huba egyre képtelenebb helyzetekben és társaságban találja magát, úgy válik a könyv is egyre szórakoztatóbbá.
Elolvasom

Robin O'Wrightly: deZSAvü - Instagram

A könyv váltott szemszögből, a két főszereplő, Zoé és Attila nézőpontjából mutatja be egy szerelem kialakulását és beteljesülését minden nehézség közepette. Márpedig ez a szerelem nagyon lassan jön létre, amit hátráltat a nagy korkülönbség, a zűrös családi hátterek, a vonzalom kezdeti tagadása és a félelem.
Elolvasom

Robin O'Wrightly: deZSAvü - Moly

Ha egy valamit kellene tanulságként kiemelnem a történetből, az az, hogy sosem szabad feladni. Bármilyen kilátástalannak is tűnik egy helyzet, ha nem maradunk tétlenek és küzdünk azért, amit akarunk - legyen az munka, egészség vagy párkapcsolat -, azzal csak nyerhetünk.
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi! - Instagram

A történet fonalát ugyanott vesszük fel, ahol az első részben letettük: Nora és Andrews boldog párként, immár össze szokottan élik mindennapjaikat. Öröm volt olvasni, mennyire harmonikus kapcsolat van közöttük.
Elolvasom

Sky S.T.: A férjem egy jó pasi! - Moly

Ezúttal is nagyon élveztem Sky lendületes történetmesélését, aminek hála sosem unatkoztam. A maffia elméletén kívül másik életigazságot is felfedeztem a könyvben, miszerint a pénz mennyire kártékony hatással tud lenni a gyenge jellemre.
Elolvasom

Sky S.T.: A szomszédom egy jó pasi! - Moly

Végig érdekes a történet, mindig vártam, legközelebb mi fog történni. A visszaemlékezések pedig segítették megérteni, miért ragaszkodik a lány Gio képében a kihíváshoz.
Elolvasom

Sky S.T.: A szomszédom egy jó pasi! - Instagram

Gyakorlatilag végig nevettem a könyvet. Olyan vicces élethelyzetekbe kerül Nora a barátaival, hogy sokszor a fejemet fogtam.
Elolvasom

Katalina S. Miller: A remény útja - Instagram

Az onkológusként dolgozó Laura élete darabokban van, miután hiába küzd súlyos beteg húga életéért. Mindeközben a szégyen is marja, ugyanis évek óta bűnös viszonyt folytat sógorával.
Elolvasom

Katalina S. Miller: A remény útja - Moly

Katalina S. Miller könyve nem szűkölködik az érzelmekben, egy igazi lelki-szellemi utazáson vettem részt. A könyv elején egyik szereplő sem volt igazán szimpatikus tetteik nyomán: megcsalás, becsapás, titkolózás csúfítja el Laura és Sára néni családtagjainak is a kapcsolatát. Ahogy azonban fény derült a múltban történtekre, értelmet nyert, ki hogyan jutott el a mostani állapotig.
Elolvasom

Dömötör László: A lámpás hölgy - Instagram

A könyv a Hold hősei történet folytatása, de bátran kijelenthetem, hogy önmagában is abszolút érthető és élvezetes olvasmány. Sőt, az apró visszautalások épp hogy felkeltették a kíváncsiságomat az első rész iránt, amit biztosan be fogok pótolni!
Elolvasom

Dömötör László: A lámpás hölgy - Moly

Ajánlom mindenkinek a könyvet, aki szereti az izgalmas és humoros ifjúsági-, sci-fi, és kalandregényeket – legyenek akár fiatalok vagy idősebbek, lányok vagy fiúk, ezt a könyvet szeretni fogják.
Elolvasom

Ugrás az összes munkatárshoz