Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Dömötör László

Dömötör László

Szakmai zsűri

Amióta megtanultam olvasni, nem tudok könyvek nélkül létezni.

Gyermekkoromban nagy hatással voltak rám a klasszikus sci-fi regények mellett a Magyar Rádió Szíriusz kapitány kalandjairól szóló fantasztikus hangjáték sorozatai. A nyári szünetben ezeket felvettem magnókazettára, és walkman-en hallgattam esténként a takaró alatt lapulva. Vöröskeresztes munkatársként ez a világ ihletett első regényem, A Hold hősei - A vörös kereszt rejtélye megírására. Ezzel a könyvvel az olvasót elrepítem a jövőbe, hogy aztán onnan visszatekintve, egy izgalmas nyomozás részeseként ismerhesse meg a világ legnagyobb humanitárius szervezetének történetét. A kötet 2022-ben jelent meg. A regénybeli világot és szereplőket sok olvasó a szívébe zárta, ezért 2023-ban megjelent a Hold hősei új kalandja A lámpás hölgy címmel.

Novellákat is írok, ezek számos antológiában megjelentek nyomtatásban, több közülük díjat is nyert. Novelláim gyűjteménye ingyenes e-könyv formájában is megjelent a Helma kiadónál, és ugyanitt A vörös kereszt rejtélye hangoskönyv formában is kapható.

Facebook szerzői oldalam: facebook.com/domotorlaszloszerzo
Instagram oldalam: instagram.com/holdhosei

 

Kedves pályázók, meseírók!

A MKMT mozgalom mesepályázatának zsűritagjaként a felnőtt kategóriában beérkezett műveket olvashattam el. Üzenem nektek, hogy eredménytől függetlenül mindannyian elismerést érdemeltek. Egy versenyben nem lehet mindenki győztes, de a legnagyobb értéket már létrehoztátok: megfogant bennetek az ötlet, létrehoztatok egy egyedi művet, amit lehet, hogy első alkalommal nem sikerült a legtökéletesebb formába önteni, de az alkotás nagyszerű érzését mindenki átélhette. Arra biztatlak benneteket, hogy bátran folytassátok a mesélést, és kívánom, hogy minél több olvasóhoz eljussanak az írásaitok.