Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerüsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Pető Fanni

Pető Fanni

Civil tag

Egy Pápa melletti kisfaluban születtem 2001-ben, amikor a technikai fejlődés is éppen csak megvetette lábát e parányi kis helyen. A kábeltévé hozzánk is elhozta a nagyvilág történéseit, de az internetről akkoriban még álmodni se merészeltünk. Mivel szüleim egyetlen gyermeke voltam, nagy hangsúlyt fektettek a nevelésemre, így érthető módon – sokakkal ellentétben – nem engedték, hogy a tévé átvegye a helyüket és gyermekfelügyelővé váljon. Számos mondókát – verset tanítottak, az esték nem teltek el meseolvasás nélkül. Az irodalom szeretetének magjait valószínűleg már itt elhintették bennem. Általános iskolában több alkalommal szerepeltem szavalóversenyeken – elég jó eredményekkel. Középiskolás koromban aztán már én is bontogatni kezdtem szárnyaimat vers- és pár oldalas történetek formájában. Nagy álmom valósult meg felvételt nyerve az ELTE BTK Informatikus-könyvtáros szakára. Az egyetem nekem a tanulás és a tudás megszerzése mellett az adott lehetőségek megragadását jelentette, s ha őszinte szeretnék lenni, talán így kezdődött a kapcsolatom az MKMT mozgalommal is. Nagyon hálás vagyok a mozgalom egyik alapítótagjának, hogy fiatal korom ellenére az első perctől kezdve egyenrangú félként kezelt és mindig tisztelettel fordult irányomba bármilyen ötlettel vagy esetleges problémával kerestem meg.

Emlékeim szerint az eddig megélt 22 évem alatt soha nem telt el olyan nagyobb ünnep, ahol a kisebb-nagyobb ajándékok mellett egy-egy könyv meg nem jelent nekem címezve. S hogy milyen könyveket szeretek olvasni? Úgy gondolom ezen a téren ”mindenevőnek” számítok. Talán a történelmi jellegű művek állnak kicsit távolabb tőlem. 

Végül pedig minden könyvolvasónak édesanyám szavait tolmácsolnám: „Bár a könyvek és az olvasás szélesíti az ember látókörét, bővíti a tudástárát, de sohasem szabad elfelejteni: az élet nem a könyvekben, hanem a valóságban zajlik.”