Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Cserni András

Cserni András

Cserni András vagyok, a Pázmány Egyetem joghallgatója.
Az írással nagyon fiatal koromban kerültem közeli kapcsolatba. Tizenegy évesen írtam első verseimet, illetve regénykezdeményeimet. A költeményekkel szép eredményeket értem el az érdi Így írok én… pályázaton. E megerősítés is hozzájárult, hogy nem hagytam abba a tollforgatást, sőt, gimnazista éveim alatt szenvedélyesen vetettem bele magam az írás mélyégeibe. Versek, novellák, regények és egy színdarab is született az alatt a négy év alatt. Ezek többsége az Irodalmi Rádió és a Poly-Art Alapítvány antológiáiban, illetve az Érdi IRKA irodalmi-kulturális folyóiratban olvashatók, Hogyan (ne) forgass filmet a középkorról? című bohózatomat az Érdi VMG 2022-es Diákgáláján mutattuk be. Regénysorozatom első része (A farkasfalka) pedig 2022 júliusban került kiadásra. Ez az ősmagyar hitvilágon s a népi folklóron alapuló fantasytrilógia Mistariába kalauzolja el a kedves Olvasót, mely a mi Evilágunk mellett található, az Álca túloldalán. Főhőse Roland, egy csordásfarkas fiú, aki oly események sűrűjébe kerül, mely mindkét világ lakóit mélyen érintik. S miközben pörög, sodor a cselekmény, oly fontos kérdéseken is eltöprengünk a szereplőkkel, mint hogy van-e felsőbb hatalom, jogos-e a bosszú, van-e nagyobb bűn a gyilkosságnál; valamint megismerkedünk az avilágiak nyelvével, a misttel, melyet én alkottam kifejezetten a Sötét sorsokhoz.
Számos díjjal, kitüntetéssel ismerték el eddigi alkotómunkámat. A Maradok #vers #dal Háló Weöres-reflexiópályázatán országos kilencedik helyezést értem el, a Poly-Art Alapítvány 2022-es Boldog(talan)ság pályázatán Borozgatás a Magánnyal és Pásztortüzek című verseimre Arany minősítést kaptam, regényemért pedig nekem ítélték oda a 2022-es Smaragd Díjat.
Jövőbeli terveim között a Sötét sorsok trilógia folytatása szerepel (a befejező részek már kész vannak, csak szerkesztésre várnak), illetve verses- és novelláskötetek kiadása.
Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem, felkeltettem az érdeklődésedet Mistaria világa iránt. Engedd meg, hogy avilági módon búcsúzzak:
Dai Antecst currgo graidst nu vei! Az Ősök vigyázzák lépteidet!

 

Könyvei

A farkasfalka

A farkasfalka

Műfaj(ok): Ifjúsági regény, Fantasy

Mistaria titokzatos hely. A mágia mindennapos, az állatok királyságokban élnek és értik az emberi beszédet, az emberek, törpék, manók és más lények pedig megragadtak valahol a középkor és a kora új

Tovább a könyvhöz: A farkasfalka
Akvarisztán krónikája

Akvarisztán krónikája

Műfaj(ok): Életrajz, Novellagyűjtemény, Raktárról

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium (röviden: VMG) talán nem az akvarisztikát juttatja elsőként az ember eszébe – pedig van egy Akvarista Blokkja egyedülálló víziállat-gyűjteménnyel. A 209-es számú

Tovább a könyvhöz: Akvarisztán krónikája

Ugrás az összes íróhoz