Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Garay Zsuzsanna

Garay Zsuzsanna

Író vagyok, eddig öt regényem, négy mesekönyvem, egy verseskötetem és egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvem jelent meg.
Regényeim mai problémákról szólnak, a főszereplők korunk emberei. Hiszem, hogy noha a konfliktusok ismétlődnek évszázadokról évszázadokra, minden generációnak magának kell megoldást keresnie és találnia. Ugyanígy a klasszikus mesék mellett szükség van új mesékre is. A honlapomon minden regényből és mesekönyvből található egy-egy részlet.
A tizenegy önálló kötet egy hosszú út eredménye. 1970-ben születtem Nyíregyházán, ahol általános iskolai éveimet is töltöttem. Szüleimmel ezt követően Budapestre költöztünk. Gimnazistaként kezdtem verseket, meséket és novellákat írni. 1988-ban a sárvári Diákírók, Diákköltők XI. országos találkozóján prózakategóriában ezüstminősítést kaptam A két testvér című mesém elismeréseként.
A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola hallgatójaként az 1989-ben megjelent A tű antológiája című kötetben bemutatkozhattam a verseimmel.
1994-ben magyar-történelem szakon az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán fejeztem be tanulmányaimat. A főiskolai évek alatt tanáraim biztatásának köszönhetően az ELTE Mozaik című antológiájában jelentek meg verseim.
A mesék és versek után a mítoszok felé fordultam, és 1996-ban a Jelek a Szigetről antológiájában bemutathattam a Daidalosz és Ikarosz című mítoszból írt parafrázisom.
Ennek köszönhetően publikálási lehetőséget kaptam a Kelet Felől című lapban Gabulya Pál költő és műfordító segítségével, ahol több versem is megismerhették a verskedvelők.
Irodalmi munkám elismeréseként a Szerelem című versemet beválasztották az iskolások számára szerkesztett Szöveggyűjtemény a Világjáró 7. és 8. osztályos tankönyvhöz című oktatási segédletbe, ami a Dinasztia kiadó gondozásában jelent meg.
2008-ban vehették kezükbe az olvasók első regényemet Függőség címmel. A Találkozások című regényem 2009-ben került kiadásra. Ugyanebben az évben a Színek című verseskötetem az Ad Librum kiadó szerkesztésében jelent meg. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy a Színek című verseskötetet kibővítve megjelentetjük új borítóval, új illusztrációkkal., amit B.Tóth Klára készített. 2010-ben a Bosszú című regényem is az olvasók könyvespolcára kerülhetett. A Rím Kiadó kézirataim közül a Zaklatás című művem választotta ki megjelentetésre, melyet 2011-ben elérhetővé tett az olvasóközönség számára is. 2012-ben a Garbo kiadó gondozásában jelent meg az Áldozat című regényem.
Több alkalommal jelentek meg meséim a Dörmögő Dömötör című folyóiratban, és az Irka című magazinban. 2013-ban jelent meg az első gyerekeknek szóló könyvem Gyöngyös mesék címmel, amit Szabó István Attila rajzai tesznek varázslatossá. 2017-ben az Ad Librum jelentette meg az Esőcsepp utazásai című mesekönyvemet, amihez Németh Alina készített illusztrációkat. 2018-ban pedig A kacatkuckó lakója című mesekönyv jelent meg, szintén az Ad Librum kiadó gondozásában.
Nagyon szeretek találkozni az olvasókkal akár egy könyvbemutató kertében, akár a könyvheti dedikálásokon. A mesekönyvek kapcsán számos iskolába, könyvtári rendezvényre jutottam el, ahol csodálatos érzés volt, amikor a gyerekek körbevettek. Újpesten több alkalommal meséltem kisiskolásoknak a Mese, zene csudajó című program keretében. 
2015-ben megírtam A csalárd cukorka című bábjátékot, és 2018-ban megkezdődtek a báb előadások a Babos Bábos Társulat előadásában, és azóta számos bábelőadás keretében láthatták a gyerekek ezt a történetet. 2019-ben ez a mese könyv formában is megjelent a Könyv Guru kiadó jóvoltából.
Több könyvem e-book formájában is elérhető.
2023-ban jelent meg a Hetedhét ország című könyvem, ami egy kaland-játék-kockázat típusú könyv. Ez a kötet a Móra kiadó (N)agykaland című sorozatának egyik bevezető darabja, amihez Szabó-Nyulász Melinda készített illusztrációkat. 
honlap: https://garayzsuzsanna.hu/

 

 


Ugrás az összes íróhoz