Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

J.A.A. Donath

J.A.A. Donath

Eredetileg Jenei András néven látta meg a napvilágot és ugyan tizenkét évesen már próbálkozott írással – ráadásul  egy kalóztörténethez majdnem teljes világot épített – , akkor még nem gondolta, hogy sokkal később kötetei lesznek…

Első könyvét– ami közel sem  fantasy volt –  2009-ben adták ki, s másfél évvel később, mikor a második írása– műtéti altatás alatti álmaiból készített egy könyvet – is az olvasók kezébe került, akkor kapta azt az erősen negatív véleményt, amitől elindította írási stílusát a fantasy felé. Így született meg a Triannita, s így érkezett meg tulajdonképp J.A.A. Donath is.

Vallja, hogy olyan nagy hatással volt rá G.R.R. Martin Trónok harca ciklusa, hogy azt érezte: ilyesmit szeretne írni, de kihagyná belőle a sárkányokat, a varázslatot, a megszokott idegen lényeket. Így aztán megalkotta a Triannita lovagrendjét, annak minden apró részletével; jelképek, pajzsok és címerek, középkori világ és törvényei, birodalmak és zászlók, hit és minden szereplő élete… Egészen öt köteten és egy külön novellán át.

Bár a szerző eredeti nevén több zsánerben alkot, ezt a nevet csak a fantasy, s ezen belül is leginkább a reális, amolyan epikus fantasy műfajra korlátozta eddig.

„ Hiszem, hogy egy történet akkor is lehet egész, ha minden valódi, csak a világ új.”

A Triannita krónikák után megírt egy igazi – amolyan sárkányos, mágusos– történetet is, majd nemrég érkezett meg egy kétrészes regénye is ( Calderania ) , ahol pedig ugyan visszatért az epikus stílushoz, ám a korszak és a kultúra nem lovagkori lett, hanem ötvözte a keletet és az északot.

Írásaihoz mindig mélyen beleássa magát az adott témába, s amikor mesél, ő maga is benne él a regényeiben. Mindig más karakterben, de ott van ő is vagy lélekként, vagy egy harcos gondolataiban, esetleg egyképben, tevékenységben…

„ Csak  rágyújtok egy pipára, hallgatok egy ihletadó epikus zenét, aztán amint elvitte a szél a karikákat, már ülök is a gép elé és alkotom az újabb kalandokat.”

Ha többet akarsz tudni a szerzőről, irány a honlapja:

www.jeneiandras.hu

Podcsat adások

Könyvei

A Triannita krónikák - A bitorló fivér

A Triannita krónikák - A bitorló fivér

Műfaj(ok): Epikus, Fantasy

Egyszer régen, mikoron emberek éltek és haltak egy magas hegyekkel körülvett birodalom védelmében, férfiak harcoltak a gyalázat és a királyságra betörő vad nép ellen...
S mint eddig még mindí

Tovább a könyvhöz: A Triannita krónikák - A bitorló fivér
A Triannita krónikák - A sámán álma

A Triannita krónikák - A sámán álma

Műfaj(ok): Epikus, Fantasy

Volt idő, mikoron a háborúk után megnyugodott mindenki; a parasztok dolgoztak, a főurak irányítottak, a szerzetesek tanították a hitet, s a lovagok segítettek… 
Az évszakok ugyanúgy váltották

Tovább a könyvhöz: A Triannita krónikák - A sámán álma
A Triannita krónikák - Az árnylovasok

A Triannita krónikák - Az árnylovasok

Műfaj(ok): Epikus, Fantasy, Regény

Volt egyszer régen, hogy élt egy szerény szerzetesekkel együttélő  világ, s az őket és a rászorulókat segítő lovagrend, akiket Triannitáknak hívtak.
Ezek az emberek  esküvel fogadták, hogy ha

Tovább a könyvhöz: A Triannita krónikák - Az árnylovasok
A Triannita krónikák - Az első szövetség

A Triannita krónikák - Az első szövetség

Műfaj(ok): Epikus, Fantasy, Regény

„Óvd és nyerj!” – Ekképpen szól a triannita lovagok jelmondata, melyben hitük, kötelességtudatuk éppúgy benne van, mint abban az esküben, amit lovaggá avatásukkor tesznek.
Ilyen irányelvek ve

Tovább a könyvhöz: A Triannita krónikák - Az első szövetség

Ugrás az összes íróhoz