Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

K. László Szilvia

K. László Szilvia

K. László Szilvia, író, költő.

Kisgyermeknevelő és gyógypedagógus végzettségem van, a mindennapjaimat pici gyerekek között élem. 2001-ben 1. helyezést értem el a Csepeli Családsegítő Műhely által kiírt irodalmi pályázaton, gyermekvers kategóriában. Ezt követően felvételt nyertem Szathmári István író, Irodalmi Műhelyébe, ahol értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodtam, és ahol először kaptam biztatást műveim publikálására. 2001-ben jelent meg először versem a Dörmögő Dömötör című gyermekújságban, ezt további versek követték. 2002-ben megszületett az első könyvem, és ettől kezdve nem volt megállás. Verseskönyveim, meseregényeim jelentek meg, és folytatásos meséket írtam a CEUMED weboldal Gyermeksarok rovatába. (Szudorka, a kismanó történetei)

2013-ban a Könyvmolyképző Kiadó szerzője lettem, miután a Kékmanó, a főnyeremény első kötete sikerrel szerepelt az Aranymosás pályázaton. Ezt további 4 rész követte, és született egy verseskönyvem is a kiadónál.

2021-ben megjelent Zseton, a nyakatlan zsiráf című mesekönyvem a Corvin Kiadónál, kiadták mondókáskönyvemet, és több antológiát, amiben szerepelnek verseim, meséim. Folyóiratokban, alsó tagozatos tankönyvekben, munkafüzetekben is találhatóak írásaim, és használják ezeket a határon túl élő magyar gyermekek anyanyelvi nevelésében is.

Mellette dalszövegeket írok, Takács Nikolasszal dolgozom együtt. Közös lemezünk is megjelent, a gyermekverseimet zenésítette meg Nikolas.

Nagyon örülök annak, hogy a verseimet, meséimet rendszeresen használják az óvodákban, iskolákban, sokat megzenésítettek, feldolgoztak a pedagógusok, iskolai színjátszó csoportok. Szívesen találkozom kis olvasóimmal. Rendszeresen részt veszek játékos író-olvasó találkozókon, különféle gyermekprogramokon, rendhagyó tanórákon, családi délutánokon Szeretem, amikor életre kelnek a műveim, amikor azt érzem, hogy tényleg eljutott a gyerekekhez.

Könyvei

A fogfájós krokodil

A fogfájós krokodil

Műfaj(ok): Gyermekvers, Raktárról

Az illusztrációt készítette: Gyólai Gabriella.

Vajon mi történik, ha egy krokodilnak megfájdul a foga? Mi lesz a fürge lajhárral, aki igencsak különbözik a többiektől? Van-e fontosabb dolog

Tovább a könyvhöz: A fogfájós krokodil
Mesés tavasz

Mesés tavasz

Műfaj(ok): Mese

A gyerekek többsége szeret kreatívan részt venni a történet alakításában, amikor mesélnek neki, hogy az úgy nem jó, inkább legyen ez meg ez. És e gyermeki kívánságra másfelé kezd hömpölyögni a mese

Tovább a könyvhöz: Mesés tavasz

Ugrás az összes íróhoz