Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Bombicz Judit

Bombicz Judit

1966-ban, egy havas, januári hajnalon születtem, Dorogon, s azóta is Tokodon élek. Édesanyaként a mesék mindig nagy szerepet játszottak az életemben, hiszen rendszeresen meséltem gyermekemnek, saját meséket is. Nagyon büszke vagyok a lányomra, aki szintén követett engem az irodalom ösvényén, s aki felnőtteknek ír verseket. Leginkább gyermekirodalommal foglalkozom, írok verseket, meséket a kicsiknek. Kipróbáltam már magam más zsánerben is, például írtam egy romantikus fantasy regény, ami egyelőre még csak a gépemen lapul. Írtam újságcikkeket, dalszövegeket, felnőtteknek szóló verseket, novellákat, s jelenleg is írok cikkeket, meséket Tokod Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapjába, a Kopogtatóba.

Tagja vagyok a Meskete.hu oldal írói közösségének, így ott is megtalálható jó néhány mesém írott és felolvasott formában.

Eddig három saját mesekönyvem jelent meg (ezek közül kettő megélte már a második kiadását is), valamint tizenegy antológiában is szerepelnek írásaim, egy-kettőben illusztrációm is. Mesekönyveimhez saját magam csinálom a szükséges grafikai szerkesztéseket, illesztem a megfelelő helyre az illusztrációkat, valamint szöveget is tördeltem már a könyveimhez. Kreatív embernek tartom magam, s szeretek foglalkozni azokkal a munkafolyamatokkal, amiket én is el tudok végezni.

Csodák könyve című mesekönyvem először 2012-ben jelent meg a United PC. kiadónál, majd 2020-ban egy felturbózott második kiadásban a NewLine Kiadónál.

Mesék elalvás előtt című könyvem 2017-ben látott napvilágot a ForArt Kiadónál, 2022-ben pedig szintén a NewLine Kiadónál élte meg második kiadását, kicsit kibővített formában.

Mesevarázs című könyvem pedig 2021-ben jelent meg szintén a NewLine Kiadónál, mellyel jelenleg is együttműködöm

2020. óta minden évben jelöltek a Dugonics András Irodalmi Díjra, melyen 2020-ban első, 2021-ben hatodik, 2022-ben negyedik helyezést értem el. A 2023-as versenyről még nem érkezett eredmény.

Jelenleg negyedik mesekönyvemet írom, s közben személyre szóló mesék írásával is foglalkozom. Ezeket az általam indított nyereményjátékok keretein belül lehet megnyerni, de lehetőség van saját mese rendelésére is szerzői oldalamon. Két egyforma mese nem létezik. Tervezem ezen kívül regény kéziratom átírását, kibővítését is.

Zárásként pedig csak annyit, hogy könyvek, történetek nélkül sokkal szegényebb lenne a világunk, ezért csak javasolni tudom mindenkinek, ne szalassza el az olvasás örömét. Aki nem olvas, az csak egy életet élhet, de aki olvas, az akár többezret is!

Dugonics András Irodalmi Díj 2023-as versenyében Mese, mesekönyv kategóriában első helyezett lettem. Az erről szóló poszt ide kattintva érhető el.


Ugrás az összes íróhoz