Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Facilia Peregrinus

Facilia Peregrinus

Még éppen a rendszerváltás előtt születtem, de végig megmaradtam abban a szellemben, ami a ‘89 előtti 2-3 évet jellemezte. Nem kifejezetten így volt családom által kitalálva számomra az élet, így előfordult, hogy árral szemben kellett leúsznom 1-2 testhossznyit. 
Már 10 éves korom óta írok: még elemi képzésem előtt megtanultam olvasni. Sokáig kizárólag versírásban utaztam, aztán kinyílt értelmem tovasodort prózaibb vizekre, majd a dallamok világában kötöttem ki.
Leginkább zeneszövegek alkotásában élem ki magam jelenleg, de írok kisebb, valamint nagyobb terjedelmű prózai műveket is. Elvétve verseket és rövidebb színműveket (bár ez utóbbit annyira nem érzem a saját asztalomnak). A Soraya Kiadóval dolgozom első romantikus-erotikus regényem kiadásán; mentorom Dee Dumas írónő.
2021 óta jelentek már meg rövidebb alkotásaim különböző tematikus antológiákban.
Van egy kifejezetten személyes hangvételű blogom, amit 2014 óta vezetek. Itt különböző témákban is találhatóak megnyilatkozásaim az irodalmi alkotások mellett: egyes betegségek, vagy az egész társadalmat befolyásoló témák.
Link:  diaranykopesmegszilardulas.webnode.hu

Az Irodalmi Rádió révén több megjelenési lehetőségnek voltam részese, így egyáltalán nem csoda, hogy az általuk felkínált blogvezetési lehetőséget elfogadtam. Az általuk létesült blogomon a nem pályázatokra szánt anyagaimat prezentálom. Ezek többnyire versek. Itt mellőzöm a személyes hangvételt: a blog kizárólag a művekre koncentrál.
Link: irodalmiradio.hu/profile/faciliaperegrinus

Első dalomat még egész fiatalon, általános iskolás koromban írtam. Akkoriban léptem egy meglehetősen bonyolult életszakaszba, amikor az ember még nem is tudja pontosan, mit kíván a jövőtől. Tehát ez egy időre elsikkadt: megmaradtam a verseknél. Huszadik esztendőm betöltése körül vált számomra világossá: a dolgom az életben lázadni, lekapargatni a felszínt és alámerülni! Megmutatni mindazt, ami a felszín alatt, a mélyben van, ami még manapság is javarészt tabunak számít. S hogyan tudnám másként még hatékonyabban elérni az erre nyitott közönséget, mint zene által!? … Így lett belőlem dalszövegíró. Jelenleg az Under The Rainbow nevet viselő zenei formáció keretin belül próbálom kiélni magam: átadni mindazt a szókimondást, értékrendszert, amit képviselek. Szeretném, hogyha senki nem érezné magát egyedül gondjainak tengerén (még az ún. “kis emberek” sem).
Irány: dark alternatív, némi 90-es beütéssel. Természetesen zeneszövegeim között is fellelhetőek az úgymond “kötelező elemek”: tini-szerelem, szerelmi csalódás, plátói szerelem.
Egy gerincsérülés miatt, nem régóta, mozgássérültkén élem az életemet.
 


Ugrás az összes íróhoz