Barion Pixel

A magyar könyv is magyar termék

Új mozgalom a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítésére.

Segítsd a törekvéseinket
Csatlakozz!

Koronczi Zsolt

Koronczi Zsolt

1984-ben születtem Budapesten. Több mint 20 éve a vendéglátásban-szállodaiparban dolgozom, így több ezer még el nem mesélt történet van a tarsolyomban. Mindig szerettem Charles Dickens regényeit, mert könyveiben kézzelfoghatóvá váltak a viktoriánus Anglia mindennapjai, hangulata, átélhetővé a papírra vetett emberi sorsok. Szerettem volna én is hasonló mélységű, tartalmas történeteket írni. Az első próbálkozásom mégis a sci-fi műfajával indult. Bár a mű mára elveszett, elindította a képregényeket rajzoló újpalotai kisfiút az íróvá válás útján. Számos novellát írtam, több műfajban, mire egy távoli földön rátaláltam az igazi múzsára. Így született meg a Szénpor és szerelem című regényem.
Mit szeretek az írásban? Kikapcsol. Tanít. Tágítja az emberi horizontot a szó szinte minden értelmében. Sok minden inspirál, utazások, beszélgetések és még sorolhatnám.

Kedvenc szerzőim a nagyvilágból:

  • Stephen King, mert egy varázslatos mesélő, és mindig tud újat alkotni. A régi és új történetei egyaránt szórakoztatóak és izgalmasak. 
  • Guillaume Musso, mert a történetei fordulatosak, szereplői egyszerű, hétköznapi emberek, mégis izgalmasak. 
  • Jojo Moyes könyveivel akkor találkoztam, amikor egy romantikus regényt írtam. Számomra fontos szerző, aki bebizonyította, hogy ez a műfaj is tud legalább annyira érdekes lenni, mint a thriller. Jó példa erre, a Miután elvesztettelek című regénye.
  • Isaac Asimov, a tudományos fantasztikus irodalom megkerülhetetlen alakja, aki rengeteg újítást és ismeretet hozott a műfajba, és megmutatta, hogyan kell egyszerű történetekből univerzumot építeni. A robotika három törvénye, A halhatatlanság halála, és az Alapítvány máig alapművek. 
  • Charles Dickens, a fentebb említettek miatt.

Megjelent műveim:

Történetek a tábortűz mellől (novelláskötet, 2014)
Szénpor és szerelem (regény, 2022)
Az elveszett emberség (regény, 2023)

 


Ugrás az összes íróhoz